Binlerce Plak Cd Kaset , Her gün yeni ürünler...

Plak Satınalma Rehberi

25-09-2018 23:54
Plak Satınalma Rehberi
           Plak satın amayı düşünüyorsunuz ancak nereden hangi plağı ve ne kadara alacağınıza dair bir bilginiz yok . Öncelikle plak merakı yeni başlamış biri iseniz devam eden birkaç paragrafı mutlaka okumalısınız. Bu işte biraz yol almışlar birkaç paragraf aşağıdan devam edebilirler.


         Dünya tarihinde ilk plak T A Edison tarafında 1977 yılında yapılmıştır. O yıllarda başlayan plak üretimi ve ses kayıtları genellikle sıkıştırılmış kömürden oluşan plaklara kaydedilmekte idi. O yıllardaki örneklere ülkemizde taş plak denilmektedir. O dönemdeki örneklerde sadece bir şarkı kaydedilmekte idi .

Türkiye de ki ilk taş plak örneği Tanburi Cemil Beye aittir. Tükiye Taş plak üretimi 1900'lü yıllarda başlamış olup 1960'lara kadar devam etmiştir. Ülkemizdeki en popüler taş plaklar Zeki Müren Plaklarıdır. Bütün bu gelişmelerden sonra dünyada 1950 lerden itibaren plasktik levhalara kaydedilen - günümüzdeki plaklar gibi- 33 devirlik ve 45 devirlik plaklar yaygınlaşmaya başlamıştır. Ancak bu plakların ülkemizde görünmesi 1970 leri bulmuştur 

78 lik 33 lük ve 45 lik plaklar ismini dakikadaki dönme hızından almaktadırlar.

      Lp nedir ; ingilizce adı Long play olan kısa adı lp olan plaklar 4 ila 9 şarkı barındırmaktadırlar . 

     45 lik nedir ; her yüzünde sadece bir şarkı olan plak çeşitleridir. 
 Plak Satın Al
 
 
      Bu bilgileri geçtikten sonra şimdi plağı nerden nasıl satın alacağım bölümüne geliyoruz . Öncelikle belirtmek gerekirse yeni kayıt plaklar kesinlikle 1950 lerin plakları -1960 ların plakları , 70 lerin -80 lerin plaklarının tadında kesinlikle değildir. Nedeni ise bu yıllardaki plaklar analog kayıtlıdır. Günümüzde populer plakların yeni digital kayıtlarını internette ve bi çok populer kitapçıda bulabilmektesiniz ancak üzelerek belirtmekte fayda var bu yeni kayıt plakların mp3 den farkı yoktur.
 
        Keyifle plak dinlemek istiyorsanız mutlaka orjinal plağa yani analog kayıt plağa ulaşmalısınız. Eski kayıt plakları bulmak kolay değildir. Bir çok meraklısı, satıcısı olmasına rağmen aradığınızı bulmak kolay değildir. 

Plakburada.com sitemizde bulunan orjinal plaklara  Yerli LP Plaklar ve Yerli 45 lik plaklar kategorilerimizden ulaşabilirsiniz. Sitemizde yer alan sanatçı arşivimizi Tüm Sanatçılar  sayfamızdan inceleyebilirsiniz. 
 


 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.